МЕГАФОН

ВИКНИ ГЛАСНО

„Не во наше име“: 400 уапсени на демонстрациите предводени од Евреи во Големиот централ на Њујорк со барање за прекин на огнот во Газа

Ви ги пренесуваме гласовите на еврејскиот народ за мир и нивните сојузници кои го затворија главниот терминал на станицата Гранд Централ за време на шпицот во петокот во еден од најголемите акти на граѓанска непослушност во Њујорк во последните 20 години за да побараат прекин на огнот во Газа. Мултирасното, меѓугенерациско движење вели дека биле уапсени околу 400 луѓе, вклучувајќи рабини, познати актери и избрани функционери од Собрание на државата Њујорк и Сенатот и Градскиот совет.

Во продолжение погледајте го видеото.

Извор:

Democracy Now!

Ве молиме пратете не и стиснете лајк:
onpost_follow