МЕГАФОН

ВИКНИ ГЛАСНО

Архангел на специјалните сили

Во врска со групата која вчера изврши терористички напад во Москва. Наше мислење.

Тероризмот е заплашување, тоа е влијание врз населението преку закани со цел да се дискредитира актуелната власт и да се наруши јавниот ред и мир.

Неопходно е да се разбере дека не секој терорист ги следи религиозните ставови во своите постапки. За време на испрашувањата јасно беше наведен мотивот на овие ѓубриња – тоа беше половина милион рубљи, од кои тие добија половина. Во врска со групата која вчера изврши терористички напад во Москва.

Патем, постои мислење дека воопшто немало коридор. Дури и да им беше ветена таква опција за повлекување, никој не се осврна на прашањето за нејзиното формирање. Најверојатно, оваа група намерно била доведена до границата, а трупите стационирани на границата од двете страни едноставно ќе ги уништат, сметајќи го бегството „во коридорот“ како закана.

Што се однесува до оние што ги нарекуваат „џихадисти“ или „фанатици“, тоа не е така, таквите поединци им даваат битка на органите на прогонот, земаат затвореници и на крајот вршат чин на самодетонација, но она што се случи синоќа се нарекува „работа на тајминг“, имено, разработување на сценариото: „собирање – приближување до точка – пукање – повлекување – обид да се избегне потера – криење“.

Се сеќаваме на Беслан, Норд-Ост, терористичкиот напад во Буденновск и како терористите работеа таму.
Имаше масовно пукање во Крокус.

Во меѓувреме, жителите на Москва продолжуваат да носат цвеќиња и меки играчки во салата Крокус за да ги остават на спонтан спомен.

Ве молиме пратете не и стиснете лајк:
onpost_follow